DESINFEKTION

Specialised har mange års erfaring med desinfektion af forskellige overflader, ofte efter enkeltstående begivenheder, men under COVID-19 oplever vi en markant øget efterspørgsel på denne service, da vi med vor specialviden på området kan tilrettelægge effektive desinfektionsprocesser hos vore eksisterende- og nye kunder, som netop har brug for vor ekspertise.

Vi tilbyder mange forskellige løsninger, herunder klassisk desinfektion,
miljø- og overfladevenlig desinfektion eller desinfektion uden brug af væske m.v.
så vi har også den løsning, som passer til dine behov.

Tilbyder du isolationsophold, har du haft en gæst der har vist sig smittet med COVID-19
eller ønsker du af andre årsager, at værelset, konferencesalen eller hele hotellet bliver desinficeret,
tilbyder vi også effektiv storskala-desinfektion.

HVAD ER DESINFEKTION

Mange tror fejlagtigt, at rengøring og desinfektion er det samme eller at de kan erstatte hinanden. Dette er imidlertid ganske forkert. Dog kan grundig rengøring være tilstrækkeligt.

Rengøring; er en metode til at fjerne smuds, støv, flytte bakterier og forhindre opformering af mikroorganismer. Man dræber ikke bakterier eller vira.

Desinfektion; er en metode til at dræbe og fjerne sygdomsfremkaldende bakterier og vira.

For at få en effektiv desinfektion, skal der umiddelbart inden, foretages en grundig rengøring, som fjerner smuds, støv og flytter bakterier, hvorved opformering af mikroorganismer minimeres. Ellers vil koncentrationen af de kvaternære ammoniumforbindelser ikke være tilstrækkelige til at dræbe de resterende bakterier og vira effektivt under desinfektionen.

Dermed er processen og planlægningen afgørende for resultatet.

FREKVENS

Desinfektion er i øvrigt et øjebliksbillede. Når du berør eller på anden vis er i kontakt med et desinficeret emne, vil det blive ”forurenet” og derfor bør desinfektion gentages med regelmæssige mellemrum. Hvor ofte afhænger blandt andet af områdets anvendelsesformål og besøgsfrekvens.

  • På hotellets fællesarealer, vil man under COVID-19 normalt som minimum desinficere kontaktpunkter en gang dagligt. Man kan også vælge en mere omfattende helrums- desinfektion. Senere på dagen kan man udføre opfølgende ”touch-ups” på kontaktflader.
  • På værelserne, vil man under COVID-19 normalt som minimum desinficere kontaktpunkter ved hver afrejse. Man kan også her vælge en helrums-desinfektion, ligesom mange vælger at få foretaget en desinficering af kontaktpunkter dagligt på bliver-værelser.

KLASSISK DESINFEKTION

Den klassiske desinfektion foregår ved, at man med bomulds- eller syntetisk klud påfører et godkendt desinfektionsmiddel (ofte med ethanol eller klor som aktivt stof) uden efterfølgende afvaskning på alle kontaktflader i intervaller, som er afstemt behovet.

Dette er en mangeårig gennemprøvet teknik, som er driftssikker og med korrekt desinfektionsmiddel fjerner både bakterier og vira, herunder SARS-CoV-2, som giver COVID- 19 sygdommen.

Mange af vore kunder vælger denne løsning til daglig desinfektion af deres hotel.

MILJØ- OG OVERFLADEVENLIG DESINFEKTION

Klassisk desinfektion kan have et par ulemper, idet desinfektionsmidlet over tid kan være hårdt ved ædeltræ, lakerede overflader, gummibelægninger m.v., ligesom dets kemiske fremstilling er mindre skånsomt for miljøet.

Et alternativ, som ikke skader overflader, er ECA-vand, som er klassens nye og mere miljøvenlige dreng.

ECA-vand er en banebrydende opfindelse, da det i bund og grund blot er rent vand tilsat køkkensalt – og dermed jo så miljøvenligt, som noget næsten kan være.

Det er selvfølgeligt en meget forenklet forklaring.

ECA står for Electro Chemical Activated og ECA-vand dannes som nævnt, ved at tilsætte salt til vand, men herefter gennemgår det en elektrolysebehandling, hvorved det danner aktiv-stoffet hypoklorsyre. Hypoklorsyre er det mest effektive flydende desinfektionsmiddel i klor-familien. Således indeholder ECA-vand også den mindre miljøvenlige klor, men blot i markant mindre koncentrationer – og derfor er det et langt mere miljøvenligt alternativ.

ECA-vand dræber også bakterier og kappebærende vira, såsom SARS-CoV-2 og beskytter dermed imod COVID-19, når man desinficerer korrekt.

ECA-vand påføres emnet på samme måde som det klassiske desinfektionsmiddel med en bomulds- eller syntetisk klud.

De af vore kunder, hvor miljø og bæredygtighed har en særlig stor betydning, vil typisk vælge denne løsning.

DESINFEKTION UDEN BRUG AF VÆSKE/DESINFEKTIONSMIDDEL

En anden meget miljøvenlig desinfektionsform, hvor man slet ikke benytter væske eller desinfektionsmiddel er ultraviolet lys, nærmere bestemt de såkaldte UVC-stråler.

I praksis benytter man typisk en håndholdt UVC-lysbar, hvor de områder der bliver bestrålet desinficeres.

Fordelen ved denne fremgangsmåde er, at den er meget lidt miljøbelastende og som følge af den manglende væske, kan den bruges på næsten alle overflader og helt uden at gøre skade. Det er tilmed en ganske effektiv desinficeringsform, da man hurtigt kan desinficere for eksempel alle konferencemøbler i en stor konferencesal.

En ulempe ved denne metode er, at der er øgede sikkerhedsforanstaltninger, da UVC-strålerne er skadelige at få i øjnene, ligesom de ved bestråling af bar hud kan føre til forbrændinger, ligesom en solskoldning.

Man vil typisk anvende denne desinficeringsform, hvis man dagligt skal desinficere større arealer eller antal emner, såsom stole, borde, værelser o.s.v.

UVC dræber naturligvis også bakterier og kappebærende vira, såsom SARS-CoV-2 og beskytter dermed imod COVID-19, når man desinficerer korrekt.

De af vore kunder, som har store arealer der effektivt skal desinficeres på en miljøvenlig måde, kan med fordel vælge denne løsning.

STORSKALA-LØSNINGER

Denne løsning er hensigtsmæssig, hvis du ønsker hotelværelset, konferencesalen eller HELE hotellet desinficeret. Altså ikke kun kontaktpunkter, men alle overflader.

Dermed vil denne løsning blandt andet være relevant for dig, som løbende har gæster i Corona-isolation eller en af dine gæster konstateres smittet med COVID-19.

Lad Specialised forestå desinficeringen. Vi sørger for, at dine gæster føler sig trygge under opholdet og anser dig for en vært, som tager deres sikkerhed alvorligt. Tilsvarende bidrager vi til et godt arbejdsmiljø for dine ansatte, med lavere sygefravær og større tryghed i hverdagen.

Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan løse opgaven på netop dit hotel.

VIL DU HAVE ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ DIN HOUSEKEEPING?

Fordelen ved at outsource housekeepingsafdelingen til os er bekvemmelighed, besparelse og fleksibilitet